Anna Paulina - Ans Kluijt-Peperkamp

Ans Kluijt-Peperkamp (1948)


Sedert vele jaren schilder ik. Sinds ongeveer tien jaar is het één van mijn belangrijkste bezigheden geworden. Na een aantal jaren les te hebben gehad ben ik zelfstandig verder gaan experimenteren. Vaak ben ik in mijn atelier te vinden, waar ik met ‘veel plezier’ over mijn werk kan vertellen. U wordt van harte uitgenodigd.

Werkwijze

Schilderen doe ik vanuit mijn intuďtie. Ieder blanco doek biedt weer opnieuw ontelbaar veel mogelijkheden om de gedachten en gevoelens van dat moment vorm te geven. In deze eerste fase is het  heel vrijblijvend werken. Hierna ga ik zoeken naar een balans tussen de opgebrachte vormen en kleuren. De afbeeldingen doen er op dat moment nog niet zo toe. Het doek laat dan ook vaak vanzelf zien welke kant ik ermee op kan en dit wordt uiteindelijk dus zichtbaar op het doek. Het balanceren tussen denken en doen, vorm en kleur en uiteindelijk vanuit deze gegevens een evenwicht vinden op het doek is het doel.

Het is een zeer inspirerend proces om zo van een blanco doek elke keer opnieuw een werk te maken waar je, steeds weer opnieuw, met plezier naar kunt kijken. Iedere werkdag geeft het schilderen nog meer kleur aan mijn dag en ik hoop dat dit ook voor u als ‘kijker’ geldt.

Signeren

Signeren doe ik met mijn eerste twee doopnamen:
Anna Paulina. Een uitgelezen mogelijkheid voor mij om deze 'verkregen' mooie namen op een persoonlijke manier te kunnen gebruiken.

Van Boxtel Reclame